Üyelik İşlemleri
Şifremi Unuttum
Sepetim
% 30 İndirim

Rasulullahın Mevlidi Şerifi Miracı Hicreti

Üretici Liste Fiyatı:
120,00 TL
84,00 TL
Dil : Türkçe - Arapça
Sayfa : 287
Cilt : Karton Kapak
Kağıt : Kitap Kağıdı
Ebat : 13.5 x 19.5 cm
Barkod : 9786056803901
Stok Kodu : HALA 056

Rasulullahın Mevlidi Şerifi Miracı Hicreti

Mevlid-i Şerif : 
Sözlükte “doğum yeri ve zamanı” anlamına gelen mevlid kelimesi, Hz. Peygamber’le ilgili asıl kullanımı yanında zamanla tasavvuf çevrelerinde Mısır başta olmak üzere Arap dünyasında velîlerin doğum yıl dönümlerini de kapsayacak şekilde geniş bir anlam kazanmıştır. Mevsim kelimesi de Arap ülkelerinde hem mevlidi hem diğer bayram kutlamalarını ifade eden geniş bir mâna taşır.

Miraç : 
Sözlükte “yukarı çıkmak, yükselmek” anlamındaki urûc kökünden türemiş bir ism-i âlet olan Miraç kelimesi “yukarı çıkma vasıtası, merdiven” demektir.

Terim olarak Hz. Peygamber’in (s.a.s.) göğe yükselişini ve Allah katına çıkışını ifade eder.

Olay, Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya gidiş ve oradan da yükseklere çıkış şeklinde yorumlandığından kaynaklarda daha çok “İsrâ ve Miraç” şeklinde geçerse de Türkçe’de Miraç kelimesiyle her ikisi de kastedilir.

Hicret :
Sözlükte, "kişinin herhangi bir şeyden bedenen veya kalben ayrılıp uzaklaşması" anlamına gelen hicret, "bir yeri terkederek başka yere göçmek" anlamında kullanılır. İslâm kültüründe ise özel olarak Resûl-i Ekrem -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in öncülüğünde Mekkeli müslümanların Medine’ye göçlerini ifade etmesi yanında genel anlamda İslâm’ın ilk günlerinden itibaren dinî ve ahlâkî bağlamda mânevî bir içerik de taşır. Bundan dolayı Hz. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem-’in hicretinden Mekke’nin fethine kadar gerçekleşen tarihî göçe zâhirî hicret adı verilirken, "Allah’ın emirlerine sıkı sıkıya sarılmak" bâtınî hicret olarak nitelendirilmiştir. Nitekim Hz. Peygamber -sallâllâhu aleyhi ve sellem- "Gerçek muhâcir, Allah’ın yasakladıklarından uzak duran kimsedir” buyurmuştur. (Buhârî, "İmân”, 4)

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.